Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska zupa z filetem z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
mieszanki warzyw chińskich 250 g
pędów bambusa 30 g
czerwonej papryki 1/3
grzybków mun 10
sos sojowy
woda 1 i 1/2 l
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska zupa z filetem z kurczaka

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i oczyszczamy z błonek, następnie kroimy w paseczki. Wkładamy do niewielkiej miseczki, dodajemy 2 łyżki przyprawy chińskiej i 2 łyżki sosu sojowego, wszystko dobrze mieszamy - zostawiamy na kwadrans by smaki się przegryzły
Krok 1 - Chińska zupa z filetem z kurczaka foto
2
W tym czasie kroimy na paseczki paprykę czerwoną, pędy bambusa i grzybki. Garnek stawiamy na ogniu, wrzucamy kurczaka, podlewamy wodą (około 100 ml), mieszamy, kiedy pory się pozamykają dodajemy resztę składników warzywnych wraz z grzybkami i podduszamy około 2-3 minuty, całość zalewamy pozostałą wodą i dodajemy kostkę bulionową.
Krok 2 - Chińska zupa z filetem z kurczaka foto
3
Gotujemy przez około 15 - 20 minut aż warzywka będą półtwarde - nie powinny się rozgotować. Doprawiamy do smaku. Ja podaję zupę z makaronem ryżowym expresowym który nie wymaga gotowania, wkładam wstążeczki do miseczki i zalewam gorącą zupą, po 3 - 4 minutach zupa jest gotowa do spożycia. Smacznego
Krok 3 - Chińska zupa z filetem z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.01.2014 00:23
na pewno smaczna zupka
Mysiunia 24.03.2013 21:42
smakowita i pożywna :)
Magula 23.08.2012 08:42
super ta zupka
jasiek 16.08.2012 17:13
rozgrzewająca
Gracer 06.08.2012 13:46
dobra zupa
Hanna5 13.07.2012 13:45
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak