Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa na rosole

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
kalafior 1/4 główki
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebulka 1 szt
pora
zielona pietruszka
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa na rosole

Porcje rosołową dokładnie myjemy, oczyszczamy, zalewamy zimną wodą około 1,5 litra, gotujemy na małym ogniu, kiedy się zagotuje zbieramy szumowinę i dodajemy obrane i opłukane warzywka, ziele angielskie, liść laurowy oraz solimy i gotujemy około 15 minut. Dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy pieprzem. W tym czasie kalafior dzielimy na małe różyczki i obgotowujemy je kilka minut, Ugotowane warzywka z wywaru kroimy w kosteczkę, wywar przecedzamy, dodajemy pokrojone warzywka oraz kalafior, podgrzewamy około 5 minut i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.01.2013 20:53
uwielbiam zupy z kalafiorem :)
bursztynek 13.09.2012 22:05
pyszności
Rafał10 13.07.2012 10:04
wygląda znakomicie
anja3107 13.07.2012 09:01
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak