Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy "Zefir"

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier puder 3/4 szklanki
sok z połowy cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy "Zefir"

Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni.

Białka miksujemy do momentu uzyskania sztywnej piany.

Pod koniec ubijania wsypujemy STOPNIOWO cukier a następnie wlewamy sok z cytryny. Jeszcze chwilkę miksujemy.

Blachę pokrywamy papierem do pieczenia.

Pianę przekładamy do rękawa cukierniczego (możemy też nakładać ją łyżeczką) i wyciskamy bezy na blaszkę w niewielkich odstępach (bezy urosną).

Pieczemy 20 minut w temp. 160 st, a następnie zmniejszamy do 120 stopni i pieczemy jeszcze godzinę.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

08.02.2014 20:53
To są zwykłe bezy, nie zefiry.
parysek10 13.07.2012 16:08
polecam
anja3107 13.07.2012 09:01
pycha
ewka1978 13.07.2012 07:41
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak