Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus bezowy z kiwi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kremówka 200 ml
kiwi 2 sztuki
czekolada mleczna 2 kostki
bezy 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mus bezowy z kiwi

Kremówkę ubijamy aż osiągnie sztywną konsystencję. Pod koniec ubijania wkruszamy 4 bezy i mieszamy dokładnie.

Obieramy kiwi i kroimy na małe kawałeczki, zostawiając dwa plasterki do dekoracji.

Pokrojone kiwi układamy na dnie miseczek, pucharków lub kieliszków do szampana, obsypujemy je okruszkami jednej bezy, następnie wykładamy bitą śmietanę z kawałeczkami bez i dekorujemy startą mleczną czekoladą.

Odłożone plasterki kiwi nakładamy na ścianki pucharków czy kieliszków.

Schładzamy dwie godziny w lodówce.

Jedną porcję dajemy ukochanej osobie a drugą... wcinamy sami :)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 26.08.2012 07:43
wykwitntne
tessinka 13.07.2012 10:00
Napewno pyszne...
Monika111 13.07.2012 09:20
Musi być pyszne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak