Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z rumem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
czekolada mleczna 100 gram
cukier 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
jajko 4 sztuki
rum 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z rumem

Czekoladę razem ze śmietaną rozpuściłam w kąpieli wodnej i lekko przestudziłam.

Żółtka utarłam z cukrem na jasną, puszystą masę, a następnie wlałam do niej stopioną czekoladę ze śmietaną i rum. Dokładnie wymieszałam.

W oddzielnej misce ubiłam białka na sztywną pianę i dodałam je do czekoladowej masy. Deser przełożyłam do kokilek i wstawiłam do lodówki na kilka godzin.

Przed podaniem można udekorować czekoladowymi serduszkami lub bitą śmietaną.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak