Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana bobem, kiełbaską i żółtym serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
marchewka ugotowana 2
kiełbasa 150 g
ser żółty 50 g
śmietana 4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
natka piertuszki pokrojona 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
bób 2 szklanki
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana bobem, kiełbaską i żółtym serem

Bób i jedną marchewkę rozcieramy blenderem. Drugą marchewkę, jajka i ser żółty kroimy w kostkę. Kiełbasę i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy osobno na rozgrzanym tłuszczu. Papryki myjemy, odcinamy wierzchy, oczyszczamy z nasion. Do roztartego bobu dodajemy jajka, marchewkę, ser żółty, usmażoną kiełbaskę i cebulkę, śmietanę, natkę pietruszki, przyprawiamy i mieszamy. Papryki napełniamy farszem, przykrywamy odciętymi wcześniej wierzchami, przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 03.09.2012 13:51
rewelacyjny pomysł
Rafał10 13.07.2012 10:08
UWIELBIAM!!! Aż ślinka cieknie :)
magdalea 12.07.2012 23:10
musi być pyszna;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak