Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczne placki podane z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
cebula 1
jajko 1
mąka 2 łyżki
mięso wieprzowe ugotowane
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczne placki podane z mięsem

Ziemniaki strugamy i płuczemy w zimnej wodzie, następnie ścieramy na drobnej tarce do jarzyn, cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, a następnie dodajemy do startych ziemniaków, dokładnie mieszamy i dodajemy jajko, mąkę sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolita masę Na rozgrzanym tłuszczu smażymy niewielkie placki, opiekamy z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy polane sosem z ugotowanym mięsem oraz z dodatkiem warzyw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 28.12.2012 08:46
pyszne
M. Monroe 26.11.2012 18:38
podobne sama serwuję
M. Monroe 26.11.2012 18:38
podobne sama serwuję
Magula 09.11.2012 08:32
smaczne
Betka 23.08.2012 08:30
mniam;)
Lukrecja29 07.08.2012 20:55
mmm pyszne placuszki!!! Slinka cieknie
smakowita 15.07.2012 16:05
fajna propozycja !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak