Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy buraczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 6 szt
sól 1 szczypta
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy buraczane

Buraki myjemy, obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki wkładamy do miseczki, polewamy oliwą i mieszamy. Blachę wykłądamypapierem do pieczenia. Na blaszce ukłądamy plasterki buraka, aby były pojedynczo, solimy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Można użyć również innych przypraw. Pieczemy ok 15 minut, po tym czasie przekłądamy plasterki na drugą stronę i ponownie wstawiamy na 15 minut. Nalezy uważać, aby nie przypalić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 12.07.2012 21:13
to dopiero oryginalny przepis!
niedozywiona 12.07.2012 21:06
akurat mam buraki, którymi nie potrafię zagospodarować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak