Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 100 gram
ryż brązowy 100 gram
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
kurczak ćwiartki 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka

Kroki postępowania

1
Marchewkę, seler i pietruszkę korzeń myjemy i obieramy
Krok 1 - zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka foto
2
Kroimy warzywa w kostkę i wrzucamy do garnka
Krok 2 - zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka foto
3
Wkładamy 2 ćwiartki kurczaka, wlewamy 600 ml wody i stawiamy na małym ogniu.
Krok 3 - zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka foto
4
Wsypujemy ryż i soczewicę
Krok 4 - zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka foto
5
Kroimy pomidory w kostkę, dokładamy do garnka.
Krok 5 - zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka foto
6
Mieszamy i od zagotowania dusimy na małym ogniu 45 minut. Pod koniec gotowania przyprawiamy papryką i pieprzem do smaku.
Krok 6 - zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka foto
7
Ćwiartki wyjmujemy, obieramy z kości i wrzucamy mięso do zupy.
Krok 7 - zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka foto
8
Zupę można podać z zieloną pietruszką.
Krok 8 - zupa z czerwonej soczewicy na ćwiartkach kurczaka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 29.10.2013 17:15
wygląda apetycznie
Aleksandraa 28.08.2012 14:49
fajna pożywna zupa
Mysiunia 13.07.2012 08:46
Lubię zupy z soczewicy :) Bardzo mi się podoba talerz :):)
Ankha 12.07.2012 22:34
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak