Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe paszteciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasta francuskiego 1 opakowanie
mrożonego szpinaku 1 opakowanie
czosnku 1 ząbek
soli 1 łyżeczka
pieczarek 10 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe paszteciki

Szpinak rozmrozić.Pieczarki umyć,obrać i pokroić w drobną kosteczkę wraz z czosnkiem.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone pieczarki z czosnkiem.Chwile poddusić.Gdy pieczarki zmiękną dodać rozmrożony szpinak i wymieszać.Przyprawić solą do smaku. Podsmażyć około 10 minut.Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty.Na środek wyłożyć po łyżce farszu i zgiąć na pół.Wyłożyć na wysmarowaną blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 10 minut aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.03.2014 08:43
pychotka takie paszteciki
Justyna28 20.08.2012 20:50
rewelacyjne:)
Kikiriki 15.07.2012 12:45
slinka cieknie
Ewa104 13.07.2012 11:58
Uwielbiam takie przekąski.Dodałabym jeszcze do farszu trochę fety.
treonina 12.07.2012 21:14
świetne!
Sylwia29 12.07.2012 20:39
Pychota ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak