Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa serowa waniliowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sera poltlustego 1 kg
cukru waniliowego 1 opakowanie
masła 0,5 kostki
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
cukru pudru 1 szklanka
aromat waniliowy 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Masa serowa waniliowa

Ser podzielić na mniejsze porcje.Ser przekręcić przez maszynkę trzy razy.Masło zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch.Dodawać powoli żółtka i jajko.Następnie przekładać po łyżce przekręcony ser i miksować do uzyskania jednolitej masy.Na koniec dodać aromat waniliowy i jeszcze raz wymieszać.Dobra masa do rolady lub do ciasta na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.03.2013 15:43
to jest pyszne
jordi 24.03.2013 02:41
na pewno można ją ciekawie wykorzystać do wielu dań
paula99926 22.08.2012 11:03
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak