Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z wieprzowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50g suszonych grzybów
200g marchwi
2 cebule
200g makaronu chińskiego
500 g mięsa mieonego
50ml piwa
1 łyżeczka sosu sojowego
1 szczyota cukru
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z wieprzowiną

Grzyby moczymy w wodzie przez około 20min. Namoczone grzybyy, obraną cebulę i marchew oraz makaron miksujemy razem przy pomocy robota kuchennego po czym do masy dodajemy mięso mielome oraz przyprawy-sos sojowy, sol pieprz i cukier. Papier ryżowy wkładamy na chwilę do wrzącej wody z dodatkiem piwa i odsączamy na czystej ściereczce, każdy płat składamy na pół, nakładamy na niego łyzeczkę nadzienia i zwijamy zawijając brzegi do środka tak aby powstał pakiecik przypominający gołąbka. Sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu aż będą brązowe i chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.10.2012 14:06
a nigdy takich nie robiłam a wyglądają zachęcająco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak