Sajgonki z wieprzowiną

Sajgonki z wieprzowiną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50g suszonych grzybów

  • 200g marchwi

  • 2 cebule

  • 200g makaronu chińskiego

  • 500 g mięsa mieonego

  • 50ml piwa

  • 1 łyżeczka sosu sojowego

  • 1 szczyota cukru

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w wodzie przez około 20min. Namoczone grzybyy, obraną cebulę i marchew oraz makaron miksujemy razem przy pomocy robota kuchennego po czym do masy dodajemy mięso mielome oraz przyprawy-sos sojowy, sol pieprz i cukier. Papier ryżowy wkładamy na chwilę do wrzącej wody z dodatkiem piwa i odsączamy na czystej ściereczce, każdy płat składamy na pół, nakładamy na niego łyzeczkę nadzienia i zwijamy zawijając brzegi do środka tak aby powstał pakiecik przypominający gołąbka. Sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu aż będą brązowe i chrupiące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

22.10.2012 14:06
a nigdy takich nie robiłam a wyglądają zachęcająco;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat