Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki jabłkowo-cynamonowe z imbirem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
białko 1 sztuka
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
mąka 100 gram
cukier 2.5 łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka
cynamon łyżeczka
imbir 1/4 łyżeczki
sól szczypta
masło 85 gram
jałko

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki jabłkowo-cynamonowe z imbirem

Ubić jajko, białko i aromat waniliowy.

W osobnej wymieszać mąkę, sól, cynamon, imbir, cukier i proszek do pieczenia. Dodać do masy z pierwszej miski. Dokładnie wymieszać.

Dodać jabłka i rozpuszczone masło - wymieszać. Miskę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.

Foremkę do magdalenek wysmarować tłuszczem i posypać mąką.

Wypełnić masą i piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C około 10-12 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 01.06.2013 15:43
pyszne połączenie
Malinka 19.02.2013 21:30
Bardzo apetyczne te ciasteczka.
Monika78 12.07.2012 18:12
uwielbiam je!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak