Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 80dag wołowiny bez kości

  • 3-4 lyzki smalcu

  • 2 duze cebule

  • 2-3 zabki czosnku

  • 2 strąki papryki

  • kilogram ziemniaków

  • łyżeczka kminku

  • sól

  • pieprz

  • bulion mięsny

    1 szklanka
  • pomidory

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać i niezbyt grubo posiekać. Z czosnku zdjąć skórkę i przecisnąć przez praskę. Papryki umyc. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, usunąć pestki a później pokroić w paski. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. W rondlu z grubym dnem rozgrzać smalec, zeszklić cebulę i czosnek. Oprószyć mielona papryką. Dodac mięso. Chwilkę smażyć mieszając. Następnie oprószyć kminkiem sola i pieprzem. Podlać niewilką ilościa wody chwilę dusić na małym ogniu. Wlać bulion. Dusić przez 40min. Po tym czasie dodać papryki, czuszkę pokrojoną rzazem z pestkami pomidfory oraz ziemniaki. Zmieszać dusić ok 30min Jeżeli to konieczne przyprawić solą i pieprzem. Ponownie wszystko zemiszać, dusić jeszcze chwilkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

22.10.2012 14:04
jest bardzo smaczny, szczególnie z kaszą jęczmienną;)

Goya

25.07.2011 09:53
super

jasiek

19.06.2011 10:34
moja ulubione kuchnia

Tomek14

29.04.2011 10:03
ciekawe

mundek1011

16.09.2010 22:17
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat