Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z mozarellą, pomidorami i oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka surowa 70 dkg
oliwki zielone 10 sztuk
pomidor
mozarella 1 op
oliwa 2 łyżki
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z mozarellą, pomidorami i oliwkami

Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem (jeśli jest grube to nadkrawamy i rozkładamy tak by mieć płat mięsa dający się spiąć po napełnieniu). Oliwę mieszamy z przyprawami, smarujemy z obu stron mięso i wkładamy do lodówki na godzinę. Oliwki przekrawamy na pół, ser na plasterki, pomidor obieramy i kroimy na ćwiartki. Na środku mięsa rozkładam pomidory, oliwki i połowę sera. Mięso spinamy wykałaczkami i przekładamy do naczynia żaroodpornego (wykałaczkami od spodu). Podlewamy rosołem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 50 minut. Po tym czasie na mięsie układamy pozostały ser i pieczemy jeszcze 10 minut (również pod przykryciem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 12.07.2012 16:00
super
anja3107 12.07.2012 15:56
ale bym zjadła ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak