Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2/3 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana kremówka 1 szklanka
jagody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowe

Kroki postępowania

1
Jagody oczyścić, umyć, zasypać połową cukru i zmiksować blenderem.
Krok 1 - Lody jagodowe foto
2
Żółtka utrzeć z resztą cukru na puszysty krem. Dodać do nich zmiksowane jagody i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Lody jagodowe foto
3
Śmietanę ubić na sztywno, dodać do żółtek z jagodami i delikatnie wymieszać. Masę przelać do maszynki do robienia lodów (wcześniej zamrożonej). Ubijać ok.30 minut.
Krok 3 - Lody jagodowe foto
4
Gotową masę lodową wstawić na ok. pół godziny do zamrażalnika.
Krok 4 - Lody jagodowe foto
5
Gotowe lody rozłożyć do pucharków i podawać.
Krok 5 - Lody jagodowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.01.2014 00:15
pyszne takie domowe lody
Sroczka 24.09.2013 22:44
Takie lody to rarytas.Pycha.
sylwia / sytofala 12.07.2012 19:45
oj kuszą , kuszą :)
sylwia / sytofala 12.07.2012 19:45
oj kuszą , kuszą :)
Mysiunia 12.07.2012 18:16
wspaniałe! piękny kolorek :)
IZABELA29 12.07.2012 15:43
widziałam ten przepis kiedyś ,mam ochote je zrobic .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak