Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe sandwicze

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb razowy 8 kromek
masło wg uznania
żółty ser 4 plasterki
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
majonez 2 łyżki
ketchup 1 łyżka
kiełbasa krakowska 8 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe sandwicze

Kroki postępowania

1
Kromki chleba posmarować z jednej strony masłem.
Krok 1 - Razowe sandwicze foto
2
Na 4 kromkach ułożyć po plasterku sera, 2 plasterki kiełbasy i trochę cebuli pokrojonej w grube piórka, oprószyć lekko solą. Przykryć pozostałymi kromkami. Złożone kanapki opiec w tosterze do sandwiczów.
Krok 2 - Razowe sandwicze foto
3
Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem.
Krok 3 - Razowe sandwicze foto
4
Sandwicze podawać z sosem majonezowo-ketchupowym.
Krok 4 - Razowe sandwicze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.12.2013 10:46
ja też lubię :) i chyba zaraz sobie zrobie :D
ONY_za_kare 03.12.2013 15:44
bardzo lubie!
Andysz 25.08.2012 10:49
pyszne i zdrowe;)
Michaś 12.07.2012 15:07
ale super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak