Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany bób

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 10 dkg
sól do smaku
masło 1 łyżka + trochę do wysmarowania f
natka pietruszki 2 łyżki
żółty ser 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany bób

Kroki postępowania

1
Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, lekko przestudzić i obrać z łupinek. Małą foremkę do zapiekania wysmarować masłem, wysypać na nią bób.
Krok 1 - Zapiekany bób foto
2
Świeżą natkę pietruszki posiekać (ma jej być ok. 2 łyżki) i rozsypać na bobie. Na wierzchu rozłożyć kawałeczki masła.
Krok 2 - Zapiekany bób foto
3
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3 - Zapiekany bób foto
4
Serem posypać bób.
Krok 4 - Zapiekany bób foto
5
Zapiekać go w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
Krok 5 - Zapiekany bób foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.08.2012 08:28
nie lubie bobu
Konczi 12.07.2012 15:14
mmm musi być rewelacyjny !!!
Paweł10 12.07.2012 14:47
na pewno pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak