Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki
przyprawy 1 opakowanie
woda 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem (można je zastąpić plastrami karkówki), ułożyć w naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab pod pierzynką foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, posypać nią mięso.
Krok 2 - Schab pod pierzynką foto
3
Śmietanę wymieszać z wodą i Pomysłem na... kurczaka z pieczarkami.
Krok 3 - Schab pod pierzynką foto
4
Polać tym mięso z cebulą.
Krok 4 - Schab pod pierzynką foto
5
Piec w 180 stopniach przez ok. 80-90 minut.
Krok 5 - Schab pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.12.2013 09:53
fajny obiadek :)
irenka 12.07.2012 16:25
pyszne jedzonko
Paweł10 12.07.2012 14:48
smacznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak