Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak kawowy

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
spirytus 1 szklanka
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak kawowy

Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wody. Żółtka zmiksować z cukrem w blenderze. Mleko zagotować. Przelać gorące do jajek. Potem dodać spirytus i na końcu kawę. Wymieszać i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 08.08.2012 09:03
muszę wypróbować :)
K&J 05.08.2012 10:06
to mi się podoba
adelajda 21.07.2012 18:57
super !!! kiedyś robiłam podobny !!!
Konczi 12.07.2012 15:14
:) aż ślinka na taki ajerkoniaczek cieknie
Justyna23
Justyna23 12.07.2012 14:58
pewnie pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak