Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z łososiem wędzonym i mascarpone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g
łosoś wędzony 150 g
szczypiorek mały pęczek
koper do smaku
śmietana gęsta kilka łyżek
Czosnek suszony Prymat do smaku
chili płatki do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z łososiem wędzonym i mascarpone

Serek mascarpone rozetrzeć ze śmietaną i przyprawami.
Łososie jak najdrobniej posiekać, ewentualnie zmielić i połączyć z mascarpone.
Posiekać zieleninę i dodać do farszu.
Jajka na twardo utrzeć na tarce i połączyć z masą serowo-łososiową.
Jeszcze raz doprawić do smaku.

Tak przygotowanym farszem można nadziewać zarówno tradycyjne pierogi, jak i naleśniki na zimno czy krokiety.
Masa nadaje się jako dodatek do pieczywa i ziemniaków gotowanych w mundurkach czy też pieczonych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.07.2012 21:38
fajny farsz, uwielbiam z nimi eksperymentowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak