Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
cukier 3/4 szkl.
margaryna 0,5 kostki
jajko 1
mleko 1 szkl.
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dżem 2 łyżki
polewa czekoladowa
kolorowa posypka
czekolada w proszku 2 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe.

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki wrzuciłam do jednej miski i zmiksowałam. Dżem dodałam porzeczkowy. Przepis na dżem znajdziecie w mojej księdze.
Krok 1 - Ciasto czekoladowe. foto
2
Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i wlałam dobrze ukręcone ciasto. Zamiast papieru do pieczenia można formę wysmarować tłuszczem.
Krok 2 - Ciasto czekoladowe. foto
3
Piekłam w piekarniku ok 40-45 minut.
Krok 3 - Ciasto czekoladowe. foto
4
Gdy ciasto wystygło polałam polewą czekoladową. Przepis na polewy znajdziecie w mojej księdze :) Można użyć również gotowej polewy czekoladowej.
Krok 4 - Ciasto czekoladowe. foto
5
Na ciepłą niezastygniętą polewę wysypałam kolorowe koraliki.
Krok 5 - Ciasto czekoladowe. foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Ciasto czekoladowe. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.09.2012 11:16
mniam
manaika 06.08.2012 21:23
pycha
Sroczka 12.07.2012 19:34
Przepysznie wygląda to ciasto. Zjadłabym kawałeczek.
Beatris 12.07.2012 13:58
Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek.
ziutula
ziutula 12.07.2012 12:21
smaczny deser
Katarzyna87 12.07.2012 12:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak