Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler pół
ziele angielskie 2 szt.
pieprz ziarnisty 2 szt.
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
pietruszka zielona
cebula 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Zagotować wodę w garnku, dodać kostkę rosołową, pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, cały seler i posiekane pieczarki. Cebulę przypiec i dorzucić, dodać przyprawy i gotować ok. 30 minut. Pod koniec gotowania dodać łyżkę masła, posiekaną pietruszkę i zatrzepać śmietaną. Można podawać z dowolnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.07.2012 17:49
bardzo lubie
parysek10 12.07.2012 12:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak