Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka pastą chrzanowo-serową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
chrzan 1 łyżka
szczypiorek
sól
pieprz
serek wiejski 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka pastą chrzanowo-serową

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo w osolonej (ilość jajek wg ilości osób) studzimy, obieramy z łupek i kroimy na połówki, żółtka wyciągamy.
Krok 1 - Faszerowane jajka pastą chrzanowo-serową foto
2
Przygotowujemy pastę serowo-chrzanową. Do miseczki wkładamy 2 łyżki twarożku który rozcieramy z solą i pieprzem, dokładamy łyżeczkę startego chrzanu i wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Faszerowane jajka pastą chrzanowo-serową foto
3
Jajka (białka) faszerujemy przygotowaną pyszną pastą, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Krok 3 - Faszerowane jajka pastą chrzanowo-serową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 28.11.2013 21:30
smaczne:):)
-Natka- 11.12.2012 22:03
fajny pomysł na śniadanko! :)
M. Monroe 26.11.2012 18:40
smaczne i proste ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak