Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki budyniowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 220 gram
masło 120 gram
cukier 90 gram
żółtko jajek 2 sztuki
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki budyniowe

Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść. Odrywać kawałki ciasta, formować nieduże rożki.

Układać na blaszce posmarowanej margaryną i piec w temperaturze 180 stopni około 12 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 12.07.2012 21:08
Śliczne !!!
Katarzyna87 12.07.2012 12:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak