Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z ricotty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser ricotta 100 g
cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
migdały kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z ricotty

Kroki postępowania

1
Jedną łyżkę wiórków kokosowych wsypujemy na talerz, będziemy w nich obtaczać kulki. Migdały zalewamy wrzątkiem, i po chwili obieramy ze skórki. Serek, cukier puder i resztę wiórków kokosowych mieszamy do powstania jednolitej masy.
Krok 1 - Rafaello z ricotty foto
2
Na dłoń nakłądamy niewielką ilość masy, w środek wkłądamy migdała i formujemy kulkę zamykając migdała w środku.
Krok 2 - Rafaello z ricotty foto
3
Obtaczamy w wiórkach kokosowych. Chłodzimy 20 minut w lodóce i podajemy. Przepis jest na małą ilość, bo tylko 6 kulek.
Krok 3 - Rafaello z ricotty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 11.08.2012 11:47
super
Cukiereczek13 12.07.2012 07:39
pycha :)
foczka-ks 12.07.2012 00:00
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak