Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe conieco z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże op
gęsta wiejska śmiatana 100 ml
cukier puder 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Małe conieco z malinami

Maliny oczyszczamy i dzielimy na 2 częsci. Smietanę mieszamy w kubku z cukrem pudrem i miksujemy ręcznym blenderem minutkę lub lekko ubijamy, po czym dzielimy na dwie czesci. Do jednej częsci dodajemy połowe malin i ponownie miksujemy. Przelewamy do miseczek, na górze układamy drugą część malin i polewamy pozostałą śmietaną z cukrem. Pychotka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 07.03.2014 08:29
Najlepsze desery są te, którymi raczyć się można non stop. A ten zdecydowanie się do takich zalicza :)
Magula 02.03.2014 10:56
No było smaczne z taką wiejską prawdziwą smietana
norweska20 28.02.2014 08:20
proste i smaczne
w mojej kuchni 04.08.2013 09:37
na szybko pycha deser
Konczi 02.08.2013 12:11
szybkie i smaczne
agnieszkalider 13.12.2012 09:51
rewelacja smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak