Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
fasolka szparagowa 250 g
ziemniaki 4 szt
koperek
marchewka 2
śmiatana 4 łyżki
pietruszka 1 szt
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolką

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka zalać wodą. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić, dodać do mięsa i gotować ok 15 minu.
Krok 1 - Zupa z fasolką foto
2
Fasolkę umyć, odciąć końcówki, pokroić na kawałki ok 2-3 cm i wrzucić do wywaru.
Krok 2 - Zupa z fasolką foto
3
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dorzucić do zupy. Dodać kostki rosołowe. Wszystko gotować do miękkości. Na koniec doprawić pieprzem, zabielić śmietaną lub jogurtem. Koperek drobno posiekać i posypać nim zupę.
Krok 3 - Zupa z fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.08.2013 12:11
super zupka, podoba mi się :)
Magula 26.08.2012 10:39
Bardzo smaczna ;-)
romanrafal
romanrafal 25.08.2012 15:51
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak