Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1000 gram
boczek 300 gram
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: domowy smalec

słonine i boczek pokroić w drobną kostke ,wszystko razem zesmażyć aż powstaną skwarki dodać przyprawy i schłodzić aż smalec będzie twardy (podwać z ogórkiem kwaszonym i chlebem)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stachu90 04.09.2012 10:20
super, nie ma jak chleb ze smalcem
Sylwia26 02.08.2012 10:18
ale smakołyki :)
pacpaw 31.07.2012 21:59
dokładnie tak jak piszesz - nieziemsko smaczny podany z ogórkiem kiszonym i białym pieczywem
Dorian 16.07.2012 23:54
super
mamusia1 12.07.2012 13:15
mój ulubiony
agunesu 11.07.2012 21:29
uwielbiam domowy smalec
treonina 11.07.2012 20:51
coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak