Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z wisni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 200g
mleko 0,5l
jajko 3
cukierg 125g
budyń śmietankowy 1
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z wisni

Wiśnie świeżelub mrożone odsączyć, ułożyć na spodzie naczynia żaroodpornego

Jajka zmiksować z proszkiem budyniowym i cukrem. Stopniowo dolewać do jajek gorące mleko, miksując.

Miksturę rozlać po rozłożonych w naczyniu żaroodpornym wiśniach.

Piec w temperaturze 160ºC przez około 25 minut, bez przykrywania. Podawać ciepłe lub wystudzone oprószone cynamonem i udekorowane wiśniami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 17.07.2012 10:15
niesamowite :D
dianix 12.07.2012 21:02
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak