Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z porzeczek na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 3 kg
cukier 1 kg
garnek do robienia soków

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z porzeczek na zimę

Porzeczki obieramy i myjemy, wkładamy do garnka zasypujemy cukrem. Gotujemy tak długo aż wypuszczą porzeczki sok. Po ugotowaniu przelewamy jeszcze ciepły do buteleczek (u mnie po kubusiach), zakręcamy, stawiamy do góry dnem i czekamy aż ostygną. Wyszło mi 15 buteleczek.
Tak zasmakowały mojej córci, że zamiast herbatki codziennie pije te soki. Oczywiście rozpuszczam je z wodą i muszę jej dosłodzić bo inaczej nie wypije. Ale lepiej, że pije je bo nie ma w nich chemii i są o wiele zdrowsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 06.08.2012 09:00
wspaniały
Kekerboom 11.07.2012 15:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak