Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1 kg
woda 2 litry
sól 2 łyżki
czosnek ząbki 8 sztuk
koper świeży 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Świeże ogórki gruntowe myjemy, obcinmy końcówki.
W dużym słiku lub w wiaderku plastikowym układamy ciasno ogórki przekładając je gałązkami kopru i obranymi ząbkami czosnku.
Wodę gotujemy wraz z solą.Zalewe studzimy. Zalewamy ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.06.2013 09:58
najlepsze z najlepszych ogórków,to małosolne !
Bernadeta 19.03.2013 08:32
pyszne,szkoda że trzeba jeszcze poczekać na pyszne ogórki
SylwiaMagdaSabin 02.09.2012 21:27
super
Motorek 22.08.2012 08:18
smaczne
Justa32 11.08.2012 07:59
Mnia,,,!!!
Kate131 29.07.2012 08:23
lubie takie
angelika14 25.07.2012 11:34
ja dodaję jeszcze chrzan
caralajna 13.07.2012 07:46
pyszne ja robię jeszcze dodatkowo z chrzanem :)
hahanka 11.07.2012 15:13
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak