Grill: Pierś z kurczaka z majerankiem

Grill: Pierś z kurczaka z majerankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    60 dag
  • słonina wędzona

    70 dag
  • masło

    8 dag
  • przyprawa do kurczaka po staropolsku

    1 łyżeczka
  • kucharek SMAK WIOSNY

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w plastry. Plastry mięsa naszpikować cienkimi paseczkami słoniny, posypać przyprawami i majerankiem. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie i opiekać po 5-7 min z każdej strony. Podczas pieczenia polewać skapującym sosem. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka-87-25

11.05.2017 18:15
petycznie podane danie, fajne smaki majeranku

Anna133

31.08.2013 06:59
wspaniałe danie

Hanna5

11.07.2012 15:50
ale pyszna fotka :)

wiola333

11.07.2012 14:33
mniam

Sylwia29

11.07.2012 14:04
Pycha

Agnieszka91

11.07.2012 13:09
fajne

ewka1978

11.07.2012 13:02
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat