Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle piernikowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierniczki 125 gram
orzechy włoskie garść
amaretto łyżka
dżem wiśniowy łyżka
śmietana łyżka
polewa czekoladowa 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle piernikowe

Pierniczki zmieliłam razem z orzechami, dodałam resztę składników i wymieszałam. Z masy uformowałam małe kuleczki i wstawiłam je do lodówki na kilka godzin.

Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej i za pomocą łyżeczki pokryłam nią każdą truflę. Znów wstawiłam do lodówki by czekolada stężała.

Oczywiście porcję można podwoić, bo trufle znikają bardzo szybko ;)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Martinezek 07.08.2012 21:16
uwielbiam każdego rodzaju trufle :)))
Agnieszka91 11.07.2012 13:12
też fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak