Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tropical Meringue

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier puder 1.5 szklanki
mąka ziemniaczana łyżeczka
sok z cytryny łyżka
kremówka 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tropical Meringue

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru, łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżkę soku z cytryny.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować 2 okręgi, (wielkości talerza). Wyłożyć na nie masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec około 45 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.

Beza może trochę opaść po wystygnięciu.

Na godzinę przed podaniem nałożyć na jeden blat bezowy ubitą kremówkę z 2 płaskimi łyżkami pudru, zmiksowaną z pokrojonymi brzoskwiniami i przykryć drugim blatem. Wstawić do lodówki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.02.2013 19:05
bardzo fajne ciasto :) podoba mi się :)
Monika-twin 31.08.2012 08:49
wygląda apetycznie
halina17 11.07.2012 13:00
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak