Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser truskawkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki ok 400 g
bita śmietana 1 duża
cukier puder
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: deser truskawkowy

Galaretki rozrobić, każdą w 400 ml wrzątku. Do jednej dodać żelatynę, rozpuścić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Zmiksować pare truskawek i dodać do śmietany. Dodać gęstniejącą galaretkę z żelatyną. Wymieszać i wylać do pucharków. Jak zgęstnieje, truskawki pokroić na części. Wyłożyć na bitą śmietanę i zalać galaretką. Pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak