Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z pieczarkami cioci Ani

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 2 laski
cebula 2 szt
papryka czerwona 3 szt
papryka żółta 1 szt
parówki 2 szt
cukinia 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
pieczarki 15 dkg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z pieczarkami cioci Ani

Pieczarki płuczemy,kroimy w plastry i podsmażamy na oleju. W głębokim garnku smażymy pokrojone w drobną kostkę kiełbasy,parówki oraz cebulę. Kiedy cebula się zarumieni wrzucamy pokrojone w kostkę papryki. Wlewamy szklankę wody (może być rosół jeśli mamy). Po ok 10 minutach wrzucamy obraną i pokrojoną cukinię (bez miąższu). Gotujemy aż cukinia będzie naprawdę miękka. Przyprawiamy. Na koniec wrzucamy podsmażone pieczarki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 19.08.2013 23:03
Smaczny przepis
kala9287 12.01.2013 18:41
super
Anna152 21.12.2012 21:17
uwielbiam takie dania
Anna152 21.12.2012 21:17
uwielbiam takie dania
RenataZ-et 22.10.2012 19:26
ciekawa propozycja
Ewelina47 01.10.2012 12:35
pyszne to leczo cioci Ani
Beatris 16.09.2012 22:18
Takie leczo z pewnością by mi smakowało.
emeslive 08.09.2012 09:40
Ale fajne leczo, aż ślinka cieknie!
Rafał10 18.07.2012 09:42
do leczo można dodać praktycznie wszystko i zawsze będzie pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak