Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
czosnek
przyprawa do gyrosa
majeranek
boczek 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek

Mięso należy wymoczyć godzinę w zimnej wodzie, następnie ułożyć na blaszce i doprawić(u nas preferujemy mocno doprawione mięsa, dlatego przypraw nie żałowaliśmy). Można także miejscami powtykać całe ząbki czosnku.

Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, kilkakrotnie nakłuwamy rękaw wykałaczką i pieczemy około 1.5 godz. w temp. 200o

Ot i cała filozofia :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 11.07.2012 23:16
lubie, zwłaszcza jak chudy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak