Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREMBO

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier puder 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 4 łyżki
cukier waniliowy opakowanie
okrągłe ciasteczka opakowanie
polewa czekoladowa 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: KREMBO

Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i delikatnie podgrzewamy, aż się całkowicie rozpuści. Studzimy.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na gęstą pianę, stopniowo podając cukry. Na koniec wlewamy żelatynę i ubijamy jeszcze chwilę.

Na tacy układamy ciasteczka, za pomocą rękawa cukierniczego bądź szprycy wykładamy na każde ubite białka, tak żeby powstała górka. Możemy schłodzić w lodówce 30 minut i po tym czasie oblać czekoladą. W tym celu należy rozpuścić tabliczkę czekolady razem z 3 łyżeczkami masła w kąpieli wodnej, chwilkę ostudzić i polewać każde ciasteczko z osobna. Ja robiłam to łyżeczką, trzymając ciasteczka nad garnuszkiem z czekoladą, tak by jej nadmiar mógł skapać.

Schłodzić w lodówce.

Polecam także przed zjedzeniem włożyć je na 30-40 minut do zamrażalnika :) Sposób wypróbowany i naprawdę dodaje im uroku :)))

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 25.03.2013 13:38
świetny przepis
EmciaPichci 17.02.2013 18:23
mmm ciekawe!
goofy9 15.02.2013 22:16
pyszności
Aleksandraa 12.07.2012 13:32
bardzo apetycznie wyglądają ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak