Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelki cukierki

3.0
(13)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 60 gramów
masło 40 gramów
miód 20 gramów
mleko 85 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelki cukierki

Masło rozpuścić w garnku. Dodać  cukier, mleko i miód. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować aż powstanie karmel. Należy często mieszać masę, aby się nie przypaliła.

Po około 20 minutach zdjąć z ognia, delikatnie ostudzić i szybko uformować kuleczki (można je lekko spłaszczyć). Karmelki robią się bardzo szybko twarde.

Przechowywać w lodówce lub w szczelnie zamkniętym pudełku.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak