Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita bułeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
woda letnia 1/2 litra
drożdże suche 2 paczki
olej sojowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pita bułeczki

Mąkę dokładnie wymieszać z drożdżami oraz cukrem i solą. Do wszystkiego dodać olej i letnią wodę. Wyrabiać do uzyskania jednolitej masy, która nie będzie się kleić do rąk. Całość przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto ponownie wyrobić. ciasto podzielić na 10 równych części i wyrobić z nich kulki a następnie cieniutkie placuszki. Placki opruszyć mąką. Piec w rozgrzanym piekarniku (temp. 250 stopni) przez około 20 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 12.08.2012 16:22
dziś zrobię
caralajna 11.07.2012 07:28
domowe są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak