Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boskie pralinki z gruszką w likierze.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 100 gram
mleko łyżka
śmietanka do kawy 10 łyżek
płatki kukurydziane 1/2 szklanki
likier kawowy 2 łyżki
polewa czekoladowa 100 gram
gruszki w zalewie 2 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Boskie pralinki z gruszką w likierze.

Gruszki kroimy w kostkę i polewamy likierem.

Czekoladę ścieramy na tarce, wsypujemy do rondelka, dodajemy łyżkę mleka i stawiamy na garnek z gotującą się wodą. Rozpuszczamy czekoladę.

Dodajemy stopniowo śmietankę w proszku, cały czas mieszając.

Następnie wsypujemy pokruszone drobniutko płatki.

Odstawiamy do schłodzenia.

Gdy masa zacznie tężeć wtedy odrywamy ją po kawałku i do środka każdego wkładamy kosteczkę gruszki. Zlepiamy brzegi i obtaczamy w śmietance.

Polewę przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i maczamy w niej czekoladki.

Przechowujemy w lodówce.

Yummy! :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 08.02.2013 19:19
apetyczne
aspire5742 10.07.2012 22:03
może być dobre
Dorota59 10.07.2012 21:48
cudeńka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak