Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ziemniaczane z zielonym curry i rukolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 6 sztuk
rukola garść
zielone curry 2 łyżeczki
ser żółty kilka plasterków
Panierka:

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ziemniaczane z zielonym curry i rukolą

Wystudzone ziemniaki ubijamy tak, żeby nie było zbyt dużych grudek.

Dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser, poszatkowaną rukolę, pastę curry, błonnik i zagniatamy wszystko razem. Jeśli masa nie będzie chciała się kleić, wtedy dodajemy do niej 1/2 surowego jajka i ponownie zagniatamy.

Formujemy małe kuleczki.

Obtaczamy je w rozkłóconym jajku i panierce.

Smażymy w głębokim oleju, aż nabiorą ładnego koloru.

Podajemy z surówką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 29.08.2012 08:42
ciekawy przepis
Justyna23
Justyna23 10.07.2012 21:06
pysznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak