Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzebyki z ciasta francuskiego

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jajko 1 szt
marmolada
cukier trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Grzebyki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto rozkładamy na płasko i kroimy na prostokąty. Na środek każdego nakładamy niecałą łyżkę marmolady i składamy na pół.
Krok 1 - Grzebyki z ciasta francuskiego foto
2
Brzegi dociskamy, najlepiej widelcem, a najdłuższy brzeg nacinamy nozem. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim grzebyki z wierzchu.
Krok 2 - Grzebyki z ciasta francuskiego foto
3
Posypujemy cukrem trzcinowym i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkłądamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 15 minut.
Krok 3 - Grzebyki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 13.09.2013 13:07
lubię takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak