Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z białym serem i jagodami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
masło 100 gram
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jagody
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z białym serem i jagodami

Połączyć składniki mokre: mleko, jajka, roztopione masło. W drugim naczyniu połączyć skłaniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Połaczyć ze sobą wszytskie składniki i szybko, niedbale pomieszać.

Przygotować masę serową: ser dokładnie utrzeć z cukrem waniliowym (jeśli będzie zbyt suchy, to zależy od rodzaju sera, dodać trochę śmietany)

Foremki do mufinek napełniać kolejno - jedna łyżka ciasta, jedna łyzka twarogu, jedna łyżka jagód - napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180C ok. 25min
Z podanej ilości wyjdzie 12 szt.

Polecam.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 19.07.2012 17:31
pychotka
caralajna 13.07.2012 17:13
pyszności :)
andzia123 13.07.2012 16:01
rewelacja
czekoladka_m 10.07.2012 20:22
takie a'la jagodzianki:) Super!
halina17 10.07.2012 18:52
smaczne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak