Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki duszone z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 300 gram
bulion drobiowy 250 ml
cebula 100 gram
majeranek do smaku
mąka 30 gram
masło 20 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki duszone z cebulką

Kroki postępowania

1
watróbke umyć osuszczyc i pokroić w mniejsze kawałki
cebule umyć ,obrać i pokrojć w piórka
Krok 1 - Wątróbki duszone z cebulką foto
2
na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulke i chwilke przyszmażyć ,dodać wątróbke i smażyć aż wątróbka będzie miękka
Krok 2 - Wątróbki duszone z cebulką foto
3
Wątróbke opruszyć mąką i zalać bulionem drobiowym ,dusić kilka minut doprawić solą pieprzem i majerankiem podawać z chlebem
Krok 3 - Wątróbki duszone z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak