Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane kurki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 25 sztuk
marchewka
cebula 1 sztuka
liście selera
liście pietruszki
masło
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane kurki

Na foli aluminiowej ułożyć po kilka świeżych i oczyszczonych kurek, plasterki marchewki oraz piórka cebuli i zielone listki selera i pietruszki, dołożyć po 1/2 łyżeczki masła po wierzchu tylko delikatnie posypać solą i pieprzem. Folię złożyć w "kopertę" tak, aby nic się nie wydostało w trakcie grillowania. Paczuszki ułożyć na rozgrzanym grillu, miejscem złożenia do góry i bez przewracania grillować kilka minut.
Podawać z grzankami lub jako dodatek do grillowanego mięsa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.08.2012 13:24
apetyczne
andrzej10 14.07.2012 08:28
super
tessinka 10.07.2012 22:49
w takiej postaci jeszcze kurek nie jadłam, ale napewno dobre :)
czekoladka_m 10.07.2012 20:23
jak dla mnie rewelacja!!
Mysiunia 10.07.2012 19:18
apetyczne danie z grilla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak