Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki twarogowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser półtłusty 250 g
mleko 130 ml
jajko 3
natka pietruszki 2 łyżki
koper 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 200 g
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki twarogowe

Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Natkę pietruszki i koper uprzednio myjemy ,suszymy i drobno kroimy.
Przygotowane ciasto kładziemy porcjami tj po 1,5 łyżki na rozgrzany olej.
Kształtujemy okragły kształt.
Placuszki musza miec około 5 mm grubości ponieważ podczas pieczenia rosną.
Smażymy z obu stron na rumiano.
Dobre na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.02.2014 12:00
Pycha, moje smaki :)
Angelika10 05.07.2013 22:04
super placuszki
goofy9 30.08.2012 20:23
super przepis
malaczarna23 28.08.2012 09:19
smaczne
manaika 04.08.2012 20:30
super
wedith1 02.08.2012 13:24
Świetne placuszki, koniecznie muszę wypróbować :)
rjustysia 01.08.2012 11:52
Wyglądają bardzo smacznie, chętnie spróbuję zrobić sama :)
alaaa 29.07.2012 18:16
z twarogu to robię na słodko,ale podoba mi się twój pomysł
caralajna 13.07.2012 07:46
na pewno wypróbuję takie
Magdalena/Madija 11.07.2012 12:05
fajne
misia53 11.07.2012 10:28
bardzo fajne
Mysiunia 10.07.2012 19:17
mi by smakowały na pewno :)
hahanka 10.07.2012 18:48
muszą być pyszne
ewka1978 10.07.2012 18:34
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak