Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 3 filety
jajko 1 sztuka
mleko
mąka
sól
pieprz
sok z cytryny
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Kroki postępowania

1
Filety rybne opłukać, osuszyć i skropić obficie sokiem z cytryny, odstawić na kilka minut. Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Ryba w cieście foto
2
Z jajka, mąki oraz mleka zrobić ciasto aby miało konsystencję gęstej śmietany, dosypując do jajka stopniowo mąki i dolewając mleka.
Krok 2 - Ryba w cieście foto
3
Na patelni rozgrzać olej, rybę maczać w cieście i kłaść na patelnię. Smażyć na średnim ogniu na złocisty kolor.
Krok 3 - Ryba w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.03.2013 10:09
bardzo smaczna rybka
mariel78 20.11.2012 10:48
smaczna
Puszcza 23.08.2012 11:52
pyszna ryba
Justyna/Dzastus 08.08.2012 12:39
dziekuje
reniatka 20.07.2012 10:23
pyszna zdrowa rybka mniam
Ewelina38 11.07.2012 13:16
uwielbiam taką :)
ziutula
ziutula 10.07.2012 23:38
apetycznie podano rybę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak